Składniki:
- 10 zielonych oliwek,
- 10 marynowanych cebulek,
- 10 ząbków czosnku w oleju,
- 7 mini kabanosów chorizo,
- 1 ogórek konserwowy.
Kroimy na mniejsze kawałki kabanosy chorizo oraz ogórek konserwowy. Na
specjalne patyczki do szaszłyków nadziewamy najpierw zieloną oliwkę,
kawałek kabanosa chorizo, ząbek czosnku z oleju, chorizo, kawałek ogórka, chorizo
i na koniec cebulkę marynowaną. Układamy koreczki na talerzu. Stanowią
one idealną przekąskę na kolację lub zagryzkę :)
Uwielbiam oliwki...więc przepis jak dla mnie.
OdpowiedzUsuń:)
Usuńtaka przekąska zawsze się sprawdza!
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
UsuńBardzo fajny pomysł przekąski :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń