- 1 podwójna pierś kurczaka,
- 1 zielony liść pora,
- 1 długi kabanos dębowy,
- 1/2 marchewki,
- pieprz, sól,
- ognista mieszanka przyprawa,
- 1 jajko,
- do obtoczenia: bułka tarta.
Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet.
Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy
obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora. Następnie kładziemy
kabanosa oraz marchewkę pokrojoną w wąskie i długie słupki. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Zawijamy
roladkę, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Takich roladek nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńczas spróbować :)
UsuńFajne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńRoladki mniam, uwielbiam, śliczna dekoracja :-)
OdpowiedzUsuńŁadnie wyglądają, ale patrze składniki to kabanosy bym zamienił na maestro;) ale jak to mówią, o gustach się nie dyskutuje ;)
OdpowiedzUsuń