środa, 17 października 2012

Czekoladowe malibu

  Uwielbiam domowe likiery, moim ulubionym jest likier kawowy, zaraz po nim malibu... a dzisiaj Was zapraszam na malibu, ale czekoladowe... :) godne polecenia i wypróbowania :)

Składniki:

  • 250 ml spirytusu,
  • 100 ml wódki,
  • 200 g wiórek kokosowych,
  • 1 mleko skondensowane słodzone,
  • 1 mleko skondensowane niesłodzone,
  • 3 łyżki kakao.
Przygotowanie:
 
    Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy na 5 dni do lodówki. Co drugi dzień możemy przemieszać. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. Na koniec dodajemy przesiane kakao i mieszamy. Malibu przelewamy do karafki.

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam, muszę tez zrobić na jesienne wieczory

    OdpowiedzUsuń
  2. coś wspaniałego:D:D porwałabym całą flache;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Likiery to jedne z niewielu alkoholi, jakie okazjonalnie zdarza mi się wypić ;) Malibu musi smakować genialnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. hmm..uwielbiam ten likier ale czekoladowego nie robiłam.Świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  5. kuś, mnie kuś...niestety na kilka długich miesięcy mogę zapomnieć o takich smakołykach;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Malibu z czekoladą? To nie może nie być pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Polecam także krówkowy pychotka.....:)

    OdpowiedzUsuń