- 3/4 szklanki mleka,
- 2 łyżeczki kawy,
- 1 szczypta cynamonu.
Podgrzewamy i spieniamy mleko ekspresem ciśnieniowym. Jak ktoś nie ma
ekspresu może podgrzać mleko w rondelku i spienić specjalnym spieniaczem
do mleka. Mleko przelewamy do szklanki, w której chcemy podać kawę.
Następnie przygotowujemy kawę espresso, zalewając 50 ml wrzątku kawę Jacobs. Przelewamy espresso do naczynia z dzióbkiem i powoli
wlewamy do mleka. Na koniec kawę posypujemy cynamonem.
mmmm:)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńwspaniała! ale bym taką wypiła :)
OdpowiedzUsuńTaka kawa każdego dnia!
OdpowiedzUsuńsuper,sama dzisiaj miałam ochotę na latte,ale zabrakło mi mleka!
OdpowiedzUsuńza szczyptą cynamonu.. chciałabym taką pyszną kawę wypić jutro o poranku
OdpowiedzUsuńmmmm ale pychotka :)
OdpowiedzUsuńtaką kawkę to ja lubię;)
OdpowiedzUsuńaż mi zapachniało cynamonem... uwielbiam
OdpowiedzUsuńCzęsto robię sobie latte ;)
OdpowiedzUsuńNie umiem zrobić takiej ładnej, warstwowej kawy...
OdpowiedzUsuńWygląda wybornie do tego jak myślę o tej nutce cynamonu w kawie aż mi ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńCynamon w kawie, jak to przepysznie brzmi :) Chętnie sobie zrobię tą kawusię któregoś dnia, bo pysznie się zapowiada. Dzięki wielkie za przepis i trzymam kciuki za kolejne Twoje świetne inspiracje. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuń