czwartek, 15 listopada 2012

Kawa latte z cynamonem

Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka,
  • 2 łyżeczki kawy,
  • 1 szczypta cynamonu.
Przygotowanie:
 
   Podgrzewamy i spieniamy mleko ekspresem ciśnieniowym. Jak ktoś nie ma ekspresu może podgrzać mleko w rondelku i spienić specjalnym spieniaczem do mleka. Mleko przelewamy do szklanki, w której chcemy podać kawę. Następnie przygotowujemy kawę espresso, zalewając 50 ml wrzątku kawę Jacobs. Przelewamy espresso do naczynia z dzióbkiem i powoli wlewamy do mleka. Na koniec kawę posypujemy cynamonem.

14 komentarzy:

  1. wspaniała! ale bym taką wypiła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super,sama dzisiaj miałam ochotę na latte,ale zabrakło mi mleka!

    OdpowiedzUsuń
  3. za szczyptą cynamonu.. chciałabym taką pyszną kawę wypić jutro o poranku

    OdpowiedzUsuń
  4. aż mi zapachniało cynamonem... uwielbiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie umiem zrobić takiej ładnej, warstwowej kawy...

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda wybornie do tego jak myślę o tej nutce cynamonu w kawie aż mi ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
  7. Cynamon w kawie, jak to przepysznie brzmi :) Chętnie sobie zrobię tą kawusię któregoś dnia, bo pysznie się zapowiada. Dzięki wielkie za przepis i trzymam kciuki za kolejne Twoje świetne inspiracje. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń