- 1 opakowanie makaronu Pappardelle,
- 500 g świeżego szpinaku,
- 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju,
- 2 łyżki masła,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 400 ml kremówki,
- sól,
- pieprz.
Makaron Pappardelle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni
rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Umyte
liście świeżego szpinaku dorzucamy do cebulki. Gdy szpinak nam się
skurczy dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory. Mieszamy. Następnie
dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i przyprawiamy pieprzem i solą. Na
koniec wlewamy kremówkę, gdy nam się podgrzeje dodajemy makaron i
mieszamy.
mmm pychotka! http://wkuchniuli.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńSzpinak, makaron i sos śmietanowy... Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńachhh jak ja lubię takie jedzonko:)
OdpowiedzUsuńmmm! :)
OdpowiedzUsuńA może przyłączysz się do akcji ciasteczkowej :)
Będziemy publikować po jednym zdjęciu naszych ciasetczek świątecznych :)
Zapraszam do mnie!