środa, 12 grudnia 2012

Pappardelle ze szpinakiem

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu Pappardelle,
  • 500 g świeżego szpinaku,
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 400 ml kremówki,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
 
   Makaron Pappardelle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Umyte liście świeżego szpinaku dorzucamy do cebulki. Gdy szpinak nam się skurczy dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory. Mieszamy. Następnie dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i przyprawiamy pieprzem i solą. Na koniec wlewamy kremówkę, gdy nam się podgrzeje dodajemy makaron i mieszamy.

4 komentarze:

  1. mmm pychotka! http://wkuchniuli.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpinak, makaron i sos śmietanowy... Uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. achhh jak ja lubię takie jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm! :)
    A może przyłączysz się do akcji ciasteczkowej :)
    Będziemy publikować po jednym zdjęciu naszych ciasetczek świątecznych :)
    Zapraszam do mnie!

    OdpowiedzUsuń