poniedziałek, 14 stycznia 2013

Penne di pomodoro

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu rurki,
  • 150 ml domowego koncentratu pomidorowego,
  • 10 zielonych oliwek,
  • 100 g boczku,
  • 1/2 cebuli,
  • 1 czerwona papryka.
  • 1/4 łyżeczki chilli,
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka.
Przygotowanie:
 
    Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym koncentratem pomidorowym. Sos mieszamy i przyprawiamy: chilli, papryką, solą, pieprzem i bazylią. Na koniec dodajemy makaron i mieszamy.

4 komentarze:

  1. jak dla mnie idealny obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie przygotowany makaron!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam dania z makaronem, a takie jeszcze w typowo włoskiej nucie to już w ogóle są obłędne według mojego podniebienia, smakowicie wygląda Twoje makaronowe danie, pozdrawiam (nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń