piątek, 18 stycznia 2013

Quesadilla z pieczarkami i serem

Składniki:

  • 2 placki tortilli,
  • 8 pieczarek,
  • 1/2 cebuli,
  • 30 g żółtego sera,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:
 
   Placki do tortilli podgrzewamy na suchej patelni grillowej (można też na zwykłej). Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i pieczarki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Pieczarki rozmieszczamy na jednym placku tortilli, posypujemy startym żółtym serem. Przykrywamy drugim plackiem i podgrzewamy na patelni, aż do rozpuszczanie się sera.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam quedadille z pieczarkami i serem :) Idealna na sniadanie, obiad czy kolację :D Jak dla mnie porcja ze zdjęcia jest wystarczająca dla jednej osoby :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj Aga, ale u Ciebie dzisiaj pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Quesadilla jest jednym z moich ulubionych dań z tortilli.
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń