wtorek, 26 marca 2013

Krewetki z czosnkiem i natką

   Krewetki z czosnkiem i posiekaną natką pietruszki to chyba najprostszy i zarazem najlepszy sposób na ich przygotowanie. Nie chwaląc się wyszły przepyszne... i bardzo szybko znikały z talerza.

 
Składniki:

  • 250 g krewetek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżki oleju,
  • mix sałat.
Przygotowanie:
 
   Krewetki rozmrażamy i opłukujemy zimną wodą. Następnie mieszamy je z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy krewetki. Smażymy po 2 minutki z każdej strony. Na talerzu układamy mix sałat  i wykładamy na nie krewetki. Skraplamy je sokiem z cytryny przed podaniem. 


4 komentarze: