- 2 patroszone pstrągi,
- 2 plasterki cytryny,
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
- 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek.
Pstrągi dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie osuszamy je
papierowymi ręcznikami. Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek, soli,
pieprzu cytrynowego i natki pietruszki. Taką marynatą nacieramy mięso
pstrąga. Odstawiamy rybki na co najmniej 30 minut do lodówki. Na każdym
pstrągu układamy plasterek cytryny. Owijamy je folią aluminiową i
grillujemy ok. 20 minut.
w sam raz na jutrzejszego grilla:D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pstraga ;)
OdpowiedzUsuńale mi smaka narobiłaś!
OdpowiedzUsuń