wtorek, 30 kwietnia 2013

Pstrąg z grilla

Składniki:

  • 2 patroszone pstrągi,
  • 2 plasterki cytryny,
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
  • 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
 
   Pstrągi dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie osuszamy je papierowymi ręcznikami. Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek, soli, pieprzu cytrynowego i natki pietruszki. Taką marynatą nacieramy mięso pstrąga. Odstawiamy rybki na co najmniej 30 minut do lodówki. Na każdym pstrągu układamy plasterek cytryny. Owijamy je folią aluminiową i grillujemy ok. 20 minut.

3 komentarze: