poniedziałek, 27 maja 2013

Mini caprese

Składniki:

  • kilka pomidorków koktajlowych,
  • 2 garstki rukoli,
  • 1 mozzarella w kulce lub kilka małych kulek,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • bazylia suszona.
Przygotowanie:
 
     W podłużnej miseczce układamy listki rukoli. Następnie na zmianę układamy plasterki pomidorków koktajlowych i mozzarelli (najlepiej tych małych, bo pasują wielkością do pomidorków). Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy suszoną bazylią. Caprese sprawdza się na każdym przyjęciu :) Można każdemu podać z osobna :) 



2 komentarze:

  1. jak ta uwielbiam tą włoską "sałatkę". i rukolę! rukola do caprese jest wspaniała i nie ważne, że w sumie to już chyba nie do końca orignalne caprese.

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham tą sałatkę:) zawsze się sprawdza:)

    OdpowiedzUsuń