środa, 22 maja 2013

Sałatka z makaronem ryżowym w szklankach

Składniki:

  • 1/3 opakowania makaronu ryżowego,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 4 łyżki szczypiorku,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 4 łyżki startego żółtego sera.
Przygotowanie:
 
   Makron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy go zimną wodą i odcedzamy. Na dnie szklanek układamy po 2-3 łyżki makaronu ryżowego. Następnie dodajemy majonez i posiekany szczypiorek. Kolejną warstwę robimy z pokrojonych jajek w kostkę, ketchupu i na samym końcu starty żółty ser.

8 komentarzy:

  1. Wygląda znakomicie, tylko niestety ja nie trawię szczypioru, już sam jego zapach brrr! Makaron ryżowy pyszny, jajka też, a zamiast szczypioru chyba można dodać czegoś innego... Pozdrawiam:") Ania

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda znakomicie:) wszystkie produkty, które uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajnie podane, ale czy nie jest to troszkę niewygodne?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, bez problemu można sobie wszystkie warstwy wymieszać :)

      Usuń