piątek, 31 października 2014

Drobiowe roladki z papryką na dyniowych kluseczkach

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • 1 jajko,
  • 4 paseczki żółtej papryki,
  • 4 paseczki czerwonej papryki,
  • 4 paseczki zielonej papryki,
  • 2 plasterki śmietankowego serka,
  • przyprawia do drobiu,
  • bułka tarta,
  • dyniowe kluseczki- przepis tutaj.

 

 

Przygotowanie:

    Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju.

10 komentarzy:

  1. Ale super obiadek, pysznie wygląda, mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale smakowicie :) przepis godny polecenia !

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie wygląda i przepis jest krótki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybki przepis na dobre danie to jest to, co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tymi dyniowymi kluseczkami jestem absolutnie kupiona na maksa. Muszą być pyszne, a wyglądają cudownie. Chciałabym tego dania spróbować z wielką chęcią. Muszę wykorzystać przepis i to najlepiej jak najszybciej ;) Pozdrowionka.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale smakowicie wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. cały zestaw bardzo mi się podoba :) roladki są u mnie często na obiad w różnych wersjach :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Śliczne te kluseczki, takie żółciutkie :)

    OdpowiedzUsuń