Składniki:
- 1 stek z antrykotu,
- pieprz czarny w ziarenkach,
- kolendra w ziarenkach,
- kryształki soli.
- sałatka:
- 1 garść liści szpinaku,
- 2 suszone pomidory w oliwie,
- 1 plasterek żółtego sera,
- 1 łyżka słonecznika łuskanego Kłos Pol,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- trochę startego sera owczego.
Przygotowanie:
Stek rozbiłam trochę pięścią. W moździerzu roztarłam pieprz z kolendrą i przyprawiłam mięsko. Smażyłam na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony po 3 minutki. Przed podaniem posypałam kryształkami soli, lepiej sprawdziłyby się płatki soli, ale ich nie miałam w domu :)Sałatka: umyłam i osuszyłam liście szpinaku. Poodrywałam łodygi i trochę je podarłam na mniejsze kawałki. Dodałam pokrojonego suszonego pomidora i kawałki sera. Polałam oliwą z oliwek, posypałam słonecznikiem i startym serem owczym.
Stek podałam na Porcelanie Bogucice
Pyszne mięsko :-)
OdpowiedzUsuńPyszne danie :)
OdpowiedzUsuńuuu mniam :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńBardzo fajna propozycja na lekki obiad, super :)
OdpowiedzUsuń