W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie.
Składniki:
- 12 herbatników,
- ok. 7 truskawek,
- 1/2 opakowania sernika na zimno Dr Oetker,
- 250 ml zimnego mleka,
- 90 g gorzkiej czekolady,
- motylki cukrowe, cukier różówy błyszczący Dr Oetker.
Przygotowanie:
Na folii aluminiowej układamy 12 herbatników (po 3 w każdym rzędzie) - tak jak na zdjęciu niżej. Masę na sernik miksujemy z zimnym mlekiem do zgęstnienia. Na środkowy rząd nakładamy trochę masy i na nim truskawki. Po bokach na herbatniki nakładamy trochę masy serowej. Herbatniki delikatnie składamy, tak by powstał trójkątny kształt. Na górze powinna być 2 cm prześwit na masę serową- wygładzamy nożem masę. Ciasto owijamy w folię, lekko dociskając boki. Ciasto chłodzimy ok. 2 godzin w lodówce.Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy ciasto czekoladą. Dekorujemy motylkami i cukrem różowym błyszczącym.
Tak pysznie wygląda! Muszę spróbować zrobić to ciasto, na dodatek ma uroczą nazwę :)
OdpowiedzUsuńSuper :-)))
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, w następny weekend też zrobię ☺ Kasia
OdpowiedzUsuń