Mega czekoladowe brownie z kawałkami rozpływającej się czekolady- ciasto idealna na jesienną chandrę :)
Składniki:
- 190 g gorzkiej czekolady,
- 100 g mlecznej czekolady,
- 180 g masła,
- 250 g cukru,
- 30 g kakao (bez cukru),
- 80 g mąki,
- 2 jajka,
- 6 herbatników kakaowych Petit Beurre Cukry Nyskie,
- posypka Blask Pereł Dr. Oetker.
Przygotowanie:
W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z połamaną gorzką czekoladą, ciągle mieszamy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodajemy ostudzoną rozpuszczoną czekoladę z masłem. Następnie dosypujemy mąkę i kakao- miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dosypujemy posiekaną mleczną czekoladę i pokruszone herbatniki. Mieszamy szpatułką i przelewamy masę do keksówki silikonowej lub blaszanej (wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Ciasto posypujemy posypką.
Ale czekoladowe! Musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuńAh to brownie- idealny antydepresant :)
OdpowiedzUsuńDla miłośników czekolady idealne ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Przepis oczywiście wykorzystam :-))
OdpowiedzUsuńOjjj bym jadła! :) muszę w końcu zrobić jakieś brownie ;) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńAch... akurat brownie fanką nie jestem - chyba, że bardzo, ale to bardzo sporadycznie ;) Zbyt duże natężenie czekolady ;)
OdpowiedzUsuń