Składniki:
- 3 krążki bezowe (średnica ok. 24 cm),
- 1 mały dżem z czarnej porzeczki,
- 300 g masła,
- 6 żółtek,
- 1 kieliszek spirytusu,
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- dekoracja: ażurki, posypka czekoladowa, złote perełki Dr Oetker.
Przygotowanie:
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę (białka zamroziłam- można z nich zrobić bezy, keksa na białkach lub babkę białkową). Dodajemy miękkie masło i miksujemy dalej. Następnie dolewamy kawę rozpuszczoną w minimalnej ilości ciepłej wody oraz spirytus.Pierwszy krążek bezowy smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Drugi i trzeci kremem kawowym. Dekorujemy posypkami i czekoladowymi dekoracjami. Torcik schładzamy co najmniej 3 godziny w lodówce.
Wygląa bardzo smacznie - mysle, ze moglabym sobie takie zrobic ;) pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuńWspaniały torcik Aguś, pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńwygląda apetyczne :)
OdpowiedzUsuń