1 garść kapusty pekińskiej,
kapary,
ser solankowy,
oliwki zielone,
oliwki czarne,
papryka czerwona konserwowa,
kukurydza,
sos vinegrette.
Przygotowanie:
Na każdą łyżeczkę do przystawek nakładamy trochę posiekanej kapusty pekińskiej. Następnie układamy oliwki zielone i czarne. Paprykę konserwową kroimy w cienkie paseczki, nakładamy odsączoną kukurydzę i dekorujemy kaparami. Taką sałatkę polewamy sosem vinegrette. Takie sałatki idealnie sprawdzają się na imprezach albo jako aperitif przed głównym daniem. Polecam.
konkurs trwa do dzisiaj do północy, także zapraszam ;)) szanse na wygraną są spore, bo nie zgłosiło się aż tak wiele osób, a do wygrania aż 3 zestawy ;)
OdpowiedzUsuńPięknie podane ;) Nigdy nie pomyślałam o porcjowaniu sałatek, ale to super pomysł na imprezy!!
OdpowiedzUsuńno to zostanę fanką tego bloga... mam nową kuchnię i szalaję!! i tu znalazłam troszkę przepisów, z których skorzystam- mam nadzieję, że mogę ;) pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)))
OdpowiedzUsuńpewnie, że możesz :) po to jest ten blog by korzystać z przepisów ;) tafcik daj koniecznie znać jak już wypróbujesz jakiś przepis :)
Usuńlubię sałatki różne na pewno ta smaczna smacznego życzę wszystkim
OdpowiedzUsuńAch jak pięknie podane!
OdpowiedzUsuńZazdroszczę łyżeczek!
Śliczne kompozycje na jeden gryz!
OdpowiedzUsuńsuper imprezowe danie...tyle trzeba miec mase lyzeczek:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny sposób podania.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz ;* Mmm mega smakowicie wyglądają. Obserwujemy?:)
OdpowiedzUsuńAleż apetycznie na TWOIM blogu.A do tego bajecznie kolorowo.Niestety u mnie głównie rządzą potrawy przygotowane na parze.Ale wpaść i pozachwycać się przecież "bezkarnie" mogę:))))Co niniejszym z przyjemnością czynię.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za wizytę na moim blogu.