niedziela, 22 stycznia 2012

Mini sałatki

Składniki:
1 garść kapusty pekińskiej,
kapary,
ser solankowy,
oliwki zielone,
oliwki czarne,
papryka czerwona konserwowa,
kukurydza,
sos vinegrette.

Przygotowanie:

  Na każdą łyżeczkę do przystawek nakładamy trochę posiekanej kapusty pekińskiej. Następnie układamy oliwki zielone i czarne. Paprykę konserwową kroimy w cienkie paseczki, nakładamy odsączoną kukurydzę i dekorujemy kaparami. Taką sałatkę polewamy sosem vinegrette. Takie sałatki idealnie sprawdzają się na imprezach albo jako aperitif przed głównym daniem. Polecam.


11 komentarzy:

  1. konkurs trwa do dzisiaj do północy, także zapraszam ;)) szanse na wygraną są spore, bo nie zgłosiło się aż tak wiele osób, a do wygrania aż 3 zestawy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie podane ;) Nigdy nie pomyślałam o porcjowaniu sałatek, ale to super pomysł na imprezy!!

    OdpowiedzUsuń
  3. no to zostanę fanką tego bloga... mam nową kuchnię i szalaję!! i tu znalazłam troszkę przepisów, z których skorzystam- mam nadzieję, że mogę ;) pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie, że możesz :) po to jest ten blog by korzystać z przepisów ;) tafcik daj koniecznie znać jak już wypróbujesz jakiś przepis :)

      Usuń
  4. lubię sałatki różne na pewno ta smaczna smacznego życzę wszystkim

    OdpowiedzUsuń
  5. Ach jak pięknie podane!
    Zazdroszczę łyżeczek!

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczne kompozycje na jeden gryz!

    OdpowiedzUsuń
  7. super imprezowe danie...tyle trzeba miec mase lyzeczek:)

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo fajny sposób podania.

    OdpowiedzUsuń
  9. Dziękuję za komentarz ;* Mmm mega smakowicie wyglądają. Obserwujemy?:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ależ apetycznie na TWOIM blogu.A do tego bajecznie kolorowo.Niestety u mnie głównie rządzą potrawy przygotowane na parze.Ale wpaść i pozachwycać się przecież "bezkarnie" mogę:))))Co niniejszym z przyjemnością czynię.
    Pozdrawiam i dziękuję za wizytę na moim blogu.

    OdpowiedzUsuń