poniedziałek, 23 stycznia 2012

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Składniki:
  • 5 jajek,
  • 1 puszka tuńczyka z sosie własnym,
  • 200 g żółtego sera,
  • 1 cebula biała,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 6 łyżek majonezu,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 1/2 puszki kukurydzy.
Polecam też warstwową sałatkę z łososiem- przepis.

Przygotowanie:

   Jest to sałatka warstwowa, więc bardzo łatwo ją się robi. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, osobno kroimy w kostkę białka i żółtka. Następnie przygotowujemy sos mieszając musztardę i majonezem. Na sam spód przezroczystego naczynia ścieramy na tarce 100 g żółtego sera, na to układamy pokrojone białka. Kolejną warstwę robimy z połowy sosu, no to pokrojoną białą cebulę i czerwoną cebulę. Kolejno tuńczyk, kukurydza, 100 g żółtego sera i na samą górę żółtka i drobno pokrojony ogórek konserwowy.




8 komentarzy:

  1. kochana super dajesz przepisy zawsze będę cię odwiedzać super potrawy zawsze też zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję jestem psiarką mocną i mam dlatego yorka zapraszam też do obserwacji ściskam

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię tuńczykowe sałatki, jeszcze na żadnej się nie zawiodłam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Tutaj widzę bardzo smakowicie <3 Ja również już dodałam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. łooo, właśnie coś takiego lubię :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Rzadko robię sałatki z tuńczykiem. Twoja wygląda smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń