Składniki:
2 filiżanki sojowego napoju waniliowego,,
3 łyżeczki agar agar lub żelatyny,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
1 łyżeczka cukru pudru,
ok. 20 truskawek.
Przygotowanie:
Sojowy napój waniliowy przelewamy do rondelka i podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier waniliowy oraz żelatynę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Masę sojową przelewamy do filiżanek. Ostawiamy do ostygnięcia, po czym wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos, miksując truskawki z cukrem pudrem. Po 2 godzinach sprawdzamy czy masa nam stężała. Filiżanki wkładamy na kilkanaście sekund do gorącej wody i potrząsając wykładamy pannę cottę na talerzyk. Polewamy sosem truskawkowym.
musi być pyszne:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńFajny pomysł!
OdpowiedzUsuńAkurat mam napój sojowy, muszę spróbowac
OdpowiedzUsuńPalce lizać! :)
OdpowiedzUsuńmmm nie ma to jak panna cota:)
OdpowiedzUsuńPychotka!:)
OdpowiedzUsuńnajlepsza! ♥
OdpowiedzUsuńWspaniała! Wygląda zachwycająco!:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do konkursu na moim blogu:)
http://escapeintokitchen.blox.pl/2012/04/Wiosenny-KONKURS-z-marka-Richmont.html
sojowa panna cotta to mi sie podoba :).
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentuje!
OdpowiedzUsuń