czwartek, 19 kwietnia 2012

Pudding waniliowy

  Pyszny waniliowy budyń zrobiony z mleka sojowego...

Składniki: 
2 szklanki waniliowego napoju ryżowego,
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,
6 kostek białej czekolady,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
posypka czekoladowa.










Przygotowanie:
 

   Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki waniliowego napoju ryżowego. Dodajemy połamane kostki białej czekolady i podgrzewamy na małym ogniu, aż do roztopienia. Do pozostałej części napoju ryżowego dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy, aż składniki się połączą. 
Następnie wlewamy do podgrzanego napoju ryżowego i mieszamy, aż do zgęstnienia. Przelewamy do szklanek i posypujemy posypką czekoladową.

 

15 komentarzy:

  1. mniaaam, z białą czekoladą, pyszności. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moja najukochańsza biała czekolada!
    ja się odchudzam, nie katuję, ale uważam co jem, więc Kochana...zabraniam robić takie pyszności!!!!!! ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem bardzo ciekawa tego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy deser, budyniu z mleka sojowego to ja jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gdzie można kupić napój ryżowy? Może w supermarketach, prawda?

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy to jest mleko ryzowe czy mleko sojowe..... Wyglada rewelacyjnie i az sie prosi by zjesc.... :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to jest dokładnie napój ryżowy o smaku waniliowym :)

      Usuń
  7. no właśnie? podbijam pytanie o napój ryżowy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. napój ryżowy o smaku waniliowym, później wstawię zdjęcie :)

      Usuń
  8. jestem ciekawa smaku waniliowego napoju ryżowego. Klasyczny ryżowy niezbyt mi smakował, co nie zmienia faktu, że chętnie bym skonsumowała taki pudding :).

    OdpowiedzUsuń
  9. Chętnie wypróbuję, ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ohh bardzo mi sie podoba ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  11. och Aga, czytasz w moich myślach :)

    OdpowiedzUsuń