Składniki:
15 okrągłych biszkoptów,
400 ml kremówki 30%,
3 łyżki cukru pudru,
2 śmietan fixy,
300 g truskawek,
50 g płatków migdałowych.
Przygotowanie:
Biszkopty układamy na dnie tortownicy (o średnicy 25 cm). Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem do stołu.
ale pycha!
OdpowiedzUsuńniezwykłe i proste! :)
prosto i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńale fajny przepis :) i pyszny!!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie i kalorycznie! ;) Ale co tam, poczekam na truskawki aż mi urosną na działce i na pewno zrobię ten torcik. :)
OdpowiedzUsuńPoproszę o kawałek:)
OdpowiedzUsuńmatkooooooo, wygląda bajecznie, Aga!!;D
OdpowiedzUsuńja też poproszę kawałeczek:)
OdpowiedzUsuńZapraszamy do wzięcia udziału w konkursie "Kolory Tęczy" -
OdpowiedzUsuńw czerwcu kolor CZERWONY
szczegóły na
http://bake-a-cake.pl/pl/n/7
Pozdrawiamy autora tego pysznego Bloga!!!