środa, 30 maja 2012

Wafelki ryżowe z jajecznicą

  Zastanawiacie się czasem jak zrobić szybkie, łatwe i smaczne przekąski... polecam do tego wafelki ryżowe... z których wyczarujecie różne smakowite przekąski. Dzisiaj u mnie są z jajecznicą, ale robiłam je już z pastą jajeczną oraz twarożkiem.

Składniki:

  • 1 opakowanie mini wafelków ryżowych,
  • 5 jajek,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypiorek.
 Przygotowanie:
  
  Na patelni rozpuszczamy masło. Do miseczki wybijamy jajka, przyprawiamy pieprzem i solą. Roztrzepujemy. Masę jajeczną wylewamy na rozpuszczone masło na patelni i smażymy ok. 1-2 minut, ciągle mieszając. Jajecznice układamy na wafelkach ryżowych, posypujemy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Najlepsze są na ciepło, zaraz po przyrządzeniu.

 

3 komentarze:

  1. Super pomysł i ładny efekt

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam wygląda smakowicie:) Muszę spróbować czegoś takiego:)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajnie pomyślane :)) takie małe chrupiące przyjemności :))

    OdpowiedzUsuń