poniedziałek, 25 czerwca 2012

Drobiowe szaszłyki z ananasem

  Wczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :)

Składniki:

  • 2 podwójne piersi kurczaka,
  • 4 duże cebule,
  • 2 czerwone papryki,
  • 1 puszka ananasa,
  • 3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków.







Przygotowanie:
 
  Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki. Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.
 


6 komentarzy:

  1. Uwielbiam szaszłyki na grillu;) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. az mi slinka poleciala na te Twoje pysznosci

    OdpowiedzUsuń
  3. Z ananasem muszą być pyszne! Poproszę o prawidłowe oznaczenie wpisu wtedy dodam go do akcji Grill 2012. Pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń