Składniki:
- 2 podwójne piersi kurczaka,
- 4 duże cebule,
- 2 czerwone papryki,
- 1 puszka ananasa,
- 3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków.
Przygotowanie:
Piersi kurczaka myjemy
i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i
zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Odstawiamy na co najmniej 2
godziny do lodówki.
W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki. Po
zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków:
mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.
Uwielbiam szaszłyki na grillu;) Mniam!
OdpowiedzUsuńaz mi slinka poleciala na te Twoje pysznosci
OdpowiedzUsuńbiorę <3
OdpowiedzUsuńpoproszę o jednego;)
OdpowiedzUsuńZ ananasem muszą być pyszne! Poproszę o prawidłowe oznaczenie wpisu wtedy dodam go do akcji Grill 2012. Pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Zawsze przy tworzeniu pysznych dań należy zwracać uwagę na jak najlepszą jakość składników, zwłaszcza jeśli chodzi o mięso!
OdpowiedzUsuń