poniedziałek, 25 czerwca 2012

Drobiowe szaszłyki z ananasem

  Wczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :)

Składniki:

  • 2 podwójne piersi kurczaka,
  • 4 duże cebule,
  • 2 czerwone papryki,
  • 1 puszka ananasa,
  • 3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków.







Przygotowanie:
 
  Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy sokiem ananasowym z puszki. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki. Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.
 


6 komentarzy:

  1. Uwielbiam szaszłyki na grillu;) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. az mi slinka poleciala na te Twoje pysznosci

    OdpowiedzUsuń
  3. Z ananasem muszą być pyszne! Poproszę o prawidłowe oznaczenie wpisu wtedy dodam go do akcji Grill 2012. Pozdrawiam Ania

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie. Zawsze przy tworzeniu pysznych dań należy zwracać uwagę na jak najlepszą jakość składników, zwłaszcza jeśli chodzi o mięso!

    OdpowiedzUsuń