czwartek, 20 września 2012

Roladki z kabanosem

Składniki:


  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • 1 zielony liść pora,
  • 1 długi kabanos dębowy,
  • 1/2 marchewki,
  • pieprz, sól,
  • ognista mieszanka przyprawa,
  • 1 jajko,
  • do obtoczenia: bułka tarta.
Przygotowanie:
 
   Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet. Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora. Następnie kładziemy kabanosa oraz marchewkę pokrojoną w wąskie i długie słupki. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Zawijamy roladkę, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.





5 komentarzy:

  1. Roladki mniam, uwielbiam, śliczna dekoracja :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ładnie wyglądają, ale patrze składniki to kabanosy bym zamienił na maestro;) ale jak to mówią, o gustach się nie dyskutuje ;)

    OdpowiedzUsuń