- 1/4 wiejskiej kury,
- 1/2 opakowanie włoszczyzny,
- 1 cebula,
- 3 litrów zimnej wody,
- 3 ziarenka ziela angielskiego,
- 2 liście laurowe,
- 3 ziarenek pieprzu ,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1 listek lubczyka,
- 700 ml koncentratu pomidorowego- domowego,
- 2 łyżki sosu Lutenica Premium Rosa,
- ryż Paraboiled naturalny Sonko.
Bazą każdej zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i
gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy
obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do
uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej
patelni i podgrzewać. Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście
laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym
ogniu ok. 1,5 godziny. Na koniec dolewamy domowy koncentrat pomidorowy i
dodajemy sos Lutenica. Gotujemy jeszcze ok. 15-20 minut. Podajemy z
ryżem.
ooo, a ja wczoraj robiłam;;D
OdpowiedzUsuńKomunikat:
OdpowiedzUsuńZmieniłam adres bloga, dlatego jeśli obserwowałas Relishingmeals.blogspot.com obserwujesz, jest już nieaktualny. Problemy techniczne były tego powodem. :( Zapraszam na nowy: relishmeals.blogspot.com
Pozdrawiam,
whiness
Mój syn uwielbia pomidorową :-) a ja ryz gotuję w zupie na 20 minut przed końcem wrzucam ryz i gotuję, wtedy jest takie miękki i rozwinięty, ale to już kwestia gustu, jak kto lubi :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń